Anul 2020 a fost un punct de cotitură pentru mulți, indiferent de job-ul practicat. Însă, chiar și așa, sub presiunea contextului exterior, elevi, profesori, ingineri, graficieni și mulți alții au decis să transforme anul 2020 în favoarea lor,  într-o experiență de învățare.

Programul ”Generația Tech”, organizat de Digital Nation, a fost creat cu scopul de a oferi o experiență unică de învățare celor dornici să își dezvolte competențele digitale, conforme cu viitoarele lor job-uri.

Ce a diferențiat acest programe de alte cursuri de formare? 

  • Întâlnirile LIVE, săptămânale cu mentorii români
  • Proiectele aplicate de lucru, ce le arată angajatorilor tipurile de tehnologii învățate de exploratori
  • Comunitatea de lucru ce oferă sprijin reciproc
  • Programul de angajabilitate, ce pregătește exploratorii pentru angajare.

Cine au fost exploratorii Generatia Tech? 

În anul precedent, 1.237 de participanți, sau ”exploratori”, așa cum sunt numiți cursanții Generația Tech, au ales să navigheze valul schimbării produs de pandemie. Ne-am bucurat să vedem cât de armonios am putut lucru deopotrivă cu cei tineri și cei maturi. Cel mai tânăr explorer din 2020 avea 11 ani, iar cel mai mare, 57. 
Diversitatea din comunitatea Generația Tech nu s-a reflectat doar în vârstă: 50% dintre cursanti au fost de sex feminin. Iar flexibilitatea programelor și formatul lor online ne-au permis să lucrăm ”cot la cot” cu oameni de pretutindeni. Ne-am bucurat să avem alături persoane din medii de lucru diferite, orașe diferite, cu experiențe diferite.

Exploratorii au avut la dispoziție o platformă de comunicare cu  colegii lor. Ne-a bucurat să vedem, spre exemplu, cum profesorii (sau mentorii, cum sunt denumiti interni) au preluat ”frâiele” tehnologiei folosind gif-uri sau emoji-uri pentru a se exprima pe această platformă. Deopotrivă receptivitatea cursanților de a-i primi în comunitate a fost imensă, transformând comunitatea online într-un spațiu dedicat unui scop comun: dobândirea de noi skill-uri digitale pentru cei care sunt din aceeași generație ca mindset – Generația Tech.

Diversitatea în rândul exploratorilor a fost un boost benefic comunităților strânse în jurul programelor de învățare. Mai mult decât atât, ceea ce exploratorii ne-au demonstrat este că sprijinul reciproc consolidează relațiile, fie ele și virtuale. Întocmai cum afirmă și Marian:

Am adus în discuție diferențele, însă un lucru pe care exploratorii Generația Tech l-au avut în comun a fost dorința de îndrumare din partea unui profesionist, pe lângă materialele de curs oferite, și nevoia de a avea alături o persoană care să îi întrebe cum au progresat. Întocmai cum Ionuț afirmă: 

Ce a însemnat pentru participanți să fie exploratori?

Exploratorii programelor au trecut prin două etape esențiale de modelare: etapa acumulării cunoștințelor tehnice și punerii în practică a lor și etapa dobândirii skill-urilor esențiale pentru a convinge angajatorul de valoarea pe care o pot aduce companiei. 

Determinați de dorința începerii unei viitoare (noi) cariere,  de acumulare a cunoștințelor în direcția unei promovări sau chiar cu scopul reconversiei profesionale, exploratorii ne-au demonstrat că, la finalul zilei, obiectivele sunt cele care energizează.   

Cum poți chiar tu să fii explorator în programul ”Generația Tech”? 

Dacă și tu te identifici cu poveștile exploratorilor Generația Tech,, dacă ești angajat de ceva timp, dar vrei să primești promovarea pe care o meriți, dacă ai schimbat domeniul profesional și îți surâde o carieră în IT, dacă vrei să înveți să utilizezi cele mai noi instrumente digitale, programul ”Generația Tech” este pentru tine.

Înscrierile sunt încă deschise pentru oricare dintre cele 5 specializari:

 Te așteptăm să aflii mai multe despre Generația Tech!