Despre experiența la cursurile online de programare Generația Tech, văzută de absolvenții noștri

Formarea în competențe digitale a devenit o prioritate de la mic și mare. Ne-am propus să aflăm ce îi motivează pe explorerii care se înscriu la cursurile online de programare Generația Tech – ce planuri au pentru viitor, cum ajung să facă parte din comunitatea Digital Nation și cum este experiența la curs pentru ei. Astăzi ne întâlnim cu Alex, student ambițios care are deja un plan pentru zona profesională, după ce a urmat două cursuri online de programare Generația Tech.

Totul începe cu un plan

cursurile online de programare

Alex Pălăcean este un tânăr foarte creativ de 22 ani, student în anul 4 la facultatea de Rețele și Software de Telecomunicații. Știa deja că parcursul său profesional îl va conduce într-o zonă digitală când a aflat prima oară de Generația Tech, cu toate acestea nu a ezitat să răspundă provocării comunității, și s-a înscris în 2019 la un prim curs în comunitate. Avea un plan încă de pe vremea aceea, iar programul l-a atras pentru susținerea cu care venea în direcția împlinirii viselor.

 

 

La început voiam foarte tare să reușesc să învăț programare și să obțin un job în orașul meu. Am auzit de voi într-o postare a primăriei Oradea de pe Facebook, și așa a început journey-ul meu. Am descoperit aici o comunitatea mare de oameni foarte prietenoși, știi mereu ca nu ești singur și poți oricând să vorbești cu cineva despre materialele/taskurile date de mentori. Și astfel să-ți faci și prieteni noi:)

Programele și Comunitatea Generația Tech

Generația Tech l-a întâmpinat cu deschidere și căldură, iar Alex a descoperit un format potrivit pentru dorințele sale de dezvoltare.

  • Antrenant – pentru că îl îndemna constant să-și dorească mai mult; 
  • Flexibil – pentru că avea libertatea să-și seteze singur ritmul de învățare; 
  • Prietenos – pentru că primea susținere și încurajare din partea celorlalți membrii ai comunității.

 

Mentorii din program sunt foarte de treaba, ne-au dat materiale foarte bune de unde să învățam și task-uri care să ne facă să ne documentam și mai mult. Oricand, atunci cand te blocai, ei erau acolo și te ajutau să rezolvi orice problema. Modul de învățare din Digital Nation mi se pare unul dintre cele mai bune, ai toate resursele postate într-un singur loc, poți să-ți faci temele/taskurile/questurile când ai timp, nu te stresa nimeni.

Experiența participării la cursurile online de programare Generația Tech

Experiența cursului Learn to Code 2 a fost peste așteptări, așa că Alex a decis să-și continue parcursul cu un curs avansat, de Fullstack JS. Recunoaște că în cadrul comunității a găsit o atmosferă care îl motivează și îl încurajează, așa că și-a dorit mai mult. Totodată, raportul calitate-preț al cursului i-a permis să se dezvolte într-un mod accesibil.

După ce am terminat LTC2, am vrut să învăț si mai mult, iar Fullstack a fost cea mai bună varianta pentru mine, oferea fix ce voiam. Și faptul că experiența la LTC 2 a fost super mișto am vrut să rămân în continuare în comunitate:)Să nu uităm nici că [Generația Tech] este unul dintre programele cele mai accesibile din România pentru ceea ce oferă. Prețul este foarte acceptabil, își merită după părerea mea toți banii. Te învață lucruri care se cer în acest moment în România.

Educație și în sfera profesională

În decizia lui a cântărit mult și opțiunea atelierului de angajabilitate, unde Alex a descoperit un mare ajutor cu privire la modul in care trebuie sa se prezinte pe piața muncii, ce inseamna construirea unui portofoliu si cum e sa mergi la interviuri.

Cel mai important a fost când ni s-a explicat cum trebuie să ne prezentăm la un interviu de angajare, a fost foarte folositor să auzim direct de la un recruiter cum trebuie să ne comportăm/să vorbim și să interacționăm cu angajatorii.

cursurile online de programare

De altfel, Alex și-a găsit chiar un job local, cu ajutorul echipei de angajabilitate din Generația Tech. Recunoaște că procesul a fost cu atât mai ușor, întrucât cursul LTC2 urmat îl ajutase deja să își pună la punct propriul portofoliu de proiecte cu care să se facă remarcat de către posibili angajatori și colaboratori.

Proiectele pe care le-am făcut aici au însemnat foarte mult la interviu, le-a plăcut mult ce am făcut și asta m-a ajutat să obțin și jobul. Deci orice proiect făcut este un mare plus pentru a obține un internship/job și tuturor le place să vadă ca ești pasionat de ceea ce faci.

Recomandările lui Alex

Deja pe cale să ajungă un specialist IT la mare căutare, Alex le recomandă și altor tineri să își dea o șansă cu domeniile digitale și să se pregătească pentru un viitor care e susținut de tech.

După părerea mea, în următorii ani nu va mai exista firmă care să nu aibă nevoie de oameni cu cunoștințe digitale, toate firmele vor depinde în mare măsură de prezența online și de oameni cu cunoștințe în acest domeniu, deci joburi vor fi foarte multe. Domeniul digital este uriaș și o oportunitate foarte bună de a face o carieră și de a avea un job foarte bine plătit.

Noua serie Generația Tech începe în februarie. Înscrie-te astăzi și începe propriul tău journey în digital.